Reacties van cursisten

Lees hier de reacties van onze cursisten:

Larissa Strijker 					Marijke van der Lee 
Lindsay Mackintosh 				Anne dela Cruz 
Nascha van Echelpoel 				Angela Sarneel 
Erna van Oirschot 				Margot Abbes
Anita Joachims 				    Dmitri Chmakov
Liselotte de Vries                   Ingrid van der Zalm-Odekerken
Claudia Lankester                  Nathalie Lam   
Romina Theunis                   Jacquelien Pool
Esther Beekman                   C Oosterom
Oskar Verholt						Kaylene Liebenberg
An Gaiser						Ramon Delgado	
Renate Moerman	                Eva Wesselo
Alyssa Demkes	                Barbara Huisden-Nijdam
Roosmarie Vlaskamp				Wim Klerk

Vorige 1 2

Larissa Strijker

Larissa Strijker

Naast mijn werk als professioneel danseres gaf ik dans en pilates lessen en had ik al enige kennis van de anatomie. De stap om een YTT te volgen was voor mij nodig om de zekerheid te krijgen in het adjusten van het fysieke lichaam en traditioneel Ashtanga te geven. Tijdens de AYA opleiding heb ik de theoretische opleiding Roots of Hatha Yoga van Yogic Studies afgerond. Ik ben niet van plan om het daar bij te laten.

Met het afronden van de AYA opleiding, opende er op dezelfde dag weer een nieuwe deur en vertrokken mijn man en ik met onze hondenkinderen terug naar ons thuis in Fuerteventura. Hier geef ik Ashtanga Primary series, Half Primary, Pranayama en workshops. Met Shala Mula wil ik graag de toegankelijkheid naar yoga vergroten en voor iedereen begrijpelijk maken. Voor mij is yoga een-wording, verbinden, een manier om een harmonie te creëren met onszelf, de relatie met anderen en de wereld om ons heen.

De AYA YTT heeft zich in ons jaar moeten aanpassen en dat is heel fijn verlopen. We hebben een groot deel in real life les mogen krijgen, waarin we veel samen hebben gewerkt, van elkaar konden leren en er voor elkaar klaar stonden. Een ander deel van de opleiding hebben we online samengewerkt, en dat heeft veel nieuwe deuren geopend, ook voor mij. Ik heb deze oplossing (door Covid19) als zeer prettig ervaren, waardoor we vanuit onze eigen plek, met sociale afstand, toch bij elkaar konden zijn. Annemieke, Helena en Joeri zijn drie verschillende en prettige docenten die allen een eigen manier van lesgeven hebben. Hierdoor is de vrijheid om jezelf te kunnen zijn, in jou lesgeven, toegankelijker en de weg vrij om jezelf te mogen ontwikkelen.

Locatie:	   Fuerteventura, Canarische eilanden, Spanje
Lessen:    Ashtanga Yoga lessen, Workshops enz
Website:	   shalamula.com
Instagram   shalamula
Certificatie:  RRYT 200, YS 108 Roots Of Hatha Yoga 12hours
Marijke van der Lee

Marijke van der Lee

Na mijn voltooiing aan de Havo voor ballet en muziek en de Rotterdamse Dansacademie, heb ik ongeveer 10 jaar lang, klassiek- en jazzballet aan zowel kinderen als volwassenen gegeven. Ik ben nooit meer met yoga gestopt en na 12 jaar intensief yoga te hebben beoefend, besloot ik om zelf yogadocent te worden.

Vanaf half september 2020 begin ik in Hoeven mijn eigen kleine yoga school "Yoga Health "&& Spirit’, waar ik een combinatie van Ashtanga en Hatha yoga zal geven. Mijn streven is om mensen, die in hun leven veel te verstouwen hebben gekregen, door middel van yoga, zowel op het mentale als fysieke vlak sterker te maken. Door de yogalessen een sociaal karakter te geven, wil ik proberen mensen met elkaar te verbinden in een open en aangename atmosfeer. Ik hoop dat er gemeenschapszin en geborgenheid zal ontstaan, waardoor mensen zich sterker, weerbaarder en optimistischer over de toekomst zullen gaan voelen. Het zou mij een dankbaar en gelukkig mens maken als ik op kleine schaal kan bijdragen aan een betere en gezondere maatschappij.

De AYA docentenopleiding was behoorlijk pittig, maar ik ontzettend blij dat ik deze opleiding heb gedaan. Annemieke, ervaren als ze is, weet precies hoe ze je moet motiveren en kan op een duidelijke manier uitleggen hoe je adjustments moet toepassen en hoe met leerlingen om te gaan. Ook mededocenten Yoeri en Helena ben ik heel erg dankbaar, omdat zij ieder op hun eigen manier mij hebben kunnen inspireren met hun kennis, enthousiasme en warme persoonlijkheid.

Locatie:	  Noord-Brabant
Lessen:    Hatha Yoga, Ashtanga Yoga
Mobiel:	   06-41773311
E-mail:	   info@yogahealth-spirit.nl
Website:	   yogahealth-spirit.nl
Certificatie:  RYT 200
Nascha van Echelpoel

Nascha van Echelpoel

Ik voelde mij altijd al aangetrokken tot yoga maar stapte pas voor het eerst op de mat op een moment in mijn leven dat ik het het meest nodig had. Naast de fysieke uitdaging bracht Ashtanga Yoga mij rust in mijn hoofd en heel wat nieuwe inzichten.

Aangezien ik altijd al een passie heb gehad voor lesgeven en mensen begeleiden, voelde de Ashtanga docentenopleiding van Annemieke van der Zouwen aan als een puzzelstukje dat op zijn plaats viel. De opleiding gaf mij de nodige tools om uit te groeien van een enthousiast Ashtanga yoga beoefenaar tot Ashtanga yoga docent.

Momenteel geef ik les bij Yogalovers in Mechelen, een fantastische studio waar mijn eigen yoga avontuur jaren geleden van start gegaan is.

Locatie:	   Mechelen, België
Lessen:    Ashtanga Yoga lessen
E-mail:	   hello@nyoga.be
Website:    nyoga.be
Certificatie:  RYT 200
Erna van Oirschot

Erna van Oirschot

Bij de vorige economische crisis heb ik mijn veterinair natuurgeneeskundige praktijk vaarwel gezegd om docent te worden. Voor de klas, op een middelbare school. Dat ik een aantal jaren later ook yogalessen zou geven had ik toen nog niet kunnen voorzien. Het begon met een ashtanga les op de sportschool. Totaal verkocht. Eerst door het fysiek uitdagende karakter van de lessen, maar later nog meer door de volledige verbinding van lichaam en geest. Daar wilde ik meer van weten, meer mee kunnen. Voor ik het aandurfde om de fysiek zwaardere ashtanga opleiding te volgen heb ik eerst een 500hrs hatha opleiding gedaan en een 50hrs yin opleiding, maar ashtanga yoga bleef trekken, zodat ik uiteindelijk ook deze stap heb gezet. Gelukkig!

Bij Aya heb ik precies de verdieping gevonden die ik zocht, zoals ook een ashtanga practice dat kan doen: intens, verdiepend, maar uiteindelijk ook heel erg bij jezelf brengend. Voeg dat toe aan een diepgaande anatomische kennis, beheersing van de asana’s en een gedegen structuur in de lessen en de toetsing, dan heb je een opleiding zonder weerga. Met dank aan de liefdevolle ruimte die Annemieke, Helena en Joeri daarvoor hebben gecreëerd!

Locatie:	   Noord-Brabant, Terheijden
Lessen:    ashtanga yoga, hatha yoga, yin yoga, klankschaalmassages,
           spirituele therapie
Mobiel:	   06-23110671
Website:   yogastudiolve.nl
Lindsay Mackintosh

Lindsay Mackintosh

Op mn 23e ben ik langzaam aan begonnen met yoga, ik zocht een manier om weer uit mn hoofd in mijn lichaam te komen, mn lichaam te kunnen accepteren en weer te voelen. En yoga hielp mij enorm!! Het heeft mij zoveel lichaamsbewustzijn gebracht en ik ben veel dichter bij mijzelf gekomen! En het allermooiste is je bent nooit uitgeleerd en uitgespeeld!! Ook leef ik sindsdien veel meer mindfull, wat ook een prachtig geschenk is, want er is niks mooiers en krachtigers dan het nu!

Ik heb daarna een yoga teachertraining in Bali gedaan, voor een maand. Hier kwam ik erachter dat ik ook echt les wilde geven. In de hoop dat ik de mensen die ik les geef het zelfde geschenk kan geven als mij dat is gegeven, om meer mindfull met jezelf, je lichaam, je omgeving en je leven om te gaan, want er is niets krachtiger en mooier dan het nu!

Dus toen heb ik mijn ashtanga opleiding bij aya gedaan!! Dit was een hele fijne ervaring, hier heb ik veel geleerd, en we konden ook veel leren van elkaar als mede studenten!!

Locatie:	   Almere
Lessen:    Ashtanga en Rocket
E-mail:	   mackintoshyoga@gmail.com
Anne dela Cruz

Anne dela Cruz

Sinds kleins af aan is Anne gebeten door de sportmicrobe en alles wat draait rond lichaamsbewustzijn. Ze behaalde haar diploma sportwetenschappen en verdiepte zich vervolgens in gezonde voeding via een opleiding bio dynamische landbouw en een diploma als Chef Kok. In haar vrije tijd, reisde Anne de hele wereld rond op zoek naar unieke sportervaringen die haar in de flow brachten zoals Martial Arts in China, Surf stages in Azië en Latijns-Amerika enz.

Toen Anne 10 jaar geleden op zoek ging naar een manier om haar lichaam soepel en gezond te houden, ontdekte ze Yoga. Sindsdien ging ze er dagelijks mee aan de slag en besefte ze al gauw dat Yoga veel verder reikt dan het lichaam, maar ook een enorm effect heeft op mentale weerbaarheid. Yoga werd onmisbaar. Anne behaalde haar eerste Yoga Teacher Training Certificaten (RYT 200 en 300), bij AYM in Rishikesh India. Ze schoolt zich sindsdien jaarlijks bij en zo volgde ze de docentenopleiding Ashtanga Yoga (RYT 200) in 2020 aan AYA te Antwerpen. Vandaag doceert en leidt ze workshops met een focus op asana (houdingen), pranayama (ademhalingstechnieken) en meditatie.

De Ashtanga Yoga-opleiding is een welonderbouwde teacher training, waarbinnen nadruk wordt gelegd op het veilig en kundig leren doceren. Je krijgt voldoende oefenmomenten om de nieuwe kennis en vaardigheden in te oefenen. De vele feedbackmomenten zorgen voor een steile leercurve, waardoor je al snel vertrouwen krijgt om Ashtanga Yoga les te gaan geven. De anatomische kennis die je na de opleiding hebt opgebouwd, geeft je meer vertrouwen in zowel het begeleiden van jouw leerlingen als in jouw eigen practice. Daarenboven wordt er door de fantastische docenten een aangename sfeer gecreëerd waar ieder zichzelf kan zijn. Kortom, een aanrader! De opleiding kan je wel als pittig beschouwen, echter met een goede planning is ze zeker te combineren met werk en gezin.

Locatie:	   Mechelen, België
Lessen:    Ashtanga Yoga, Hatha Yoga lessen, Workshops, enz.
Mobiel:	   +32 485 106299
Certificatie:  RYT 200, RYT 500
Angela Sarneel

Angela Sarneel

Yoga heeft voor mij de connectie tussen mijn hoofd en mijn lijf hersteld en ik ben als veertigplusser fitter en sterker dan ik ooit in mijn volwassen leven ben geweest. Door mijn pad te delen met anderen, raakten mensen enthousiast en rolde ik als vanzelf in het lesgeven. "You are stronger than you think. Larry Schultz"

In mijn lessen zijn alle leeftijden en niveaus vertegenwoordigd, de jongste is 28 en de oudste 66 jaar oud. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal, specifieke kenmerken en/of behoeften. Wat ik terugkrijg, is dat mensen zich veilig en gezien voelen en dat is mijn doel! Het liefst noem ik mezelf geen yogadocent, omdat ik zelf altijd een leerling wil en zal blijven. Yoga is een 'practice for life'. Het eindigt nooit, en het is nooit af.

De AYA opleiding was fysiek heel goed te doen. De theoretische studiebelasting is hoog, zeker wanneer je niet eerder te maken hebt gehad met Anatomie d.m.v. bijvoorbeeld een sport of massage opleiding. Houd daar rekening mee, en houd het vooral bij. Het was voor mij vooral een periode van persoonlijke groei en veel buiten mijn comfortzone gaan. Je krijgt je diploma zeker niet cadeau, maar dat geeft het wel waarde. Ook heb ik het zelfvertrouwen dat er een solide basis is om op een goede en vooral ook veilige manier voor de klas te kunnen staan.

Locatie:	   Zuid Holland, Rijswijk/Delft
Lessen:    Ashtanga Primary Series, The Rocket© 1,2 en 3
Mobiel:	   06-52432794
E-mail:     angelasarneel@gmail.com
Website:    avyshala.com
Certificatie:  RYS 200, The Rocket Yoga© Certified
Margot Abbes

Margot Abbes

Na ruim 8 jaar lesgegeven te hebben in de fitness- en aerobicswereld als groepslesdocent ben ik me verder gaan verdiepen in yoga. Mijn eerste opleiding was in Costa Rica, Nosara Yoga Institute. Een mooie ervaring en een totale onderdompeling in de wereld van Yoga van 4 weken, 7 dagen per week. Na het behalen van mijn 200 hrs (RYT-200) ben ik op de sportschool yoga lessen gaan geven, naast mijn groepslessen. Tevens ben ik gestart als Master Trainer en Producer van de Clubjoy Yoga lessen. Het mooie van yoga is dat je jezelf altijd kan blijven verdiepen en bijscholen.

Ashtanga yoga kreeg mijn interesse en ben de yoga docentenopleiding gaan volgen. Een goede beslissing om mijn kennis en ervaring naar een hoger level te brengen. Momenteel ben ik aan het kijken of ik het kantoorbestaan achter me kan laten en me volledig te richten op yoga en te werken als orthomoleculair therapeut.

De AYA opleiding is zeker een verrijking geweest op mijn reeds gedane (vinyasa) opleiding. De opleiding is professioneel opgezet en de kennis met betrekking tot de anatomie vond ik een mooie en belangrijke aanvulling. Annemiek en de gastdocenten zijn gepassioneerd en brengen ieders hun eigen ervaring.

Locatie:	   Gelderland
Lessen:    Ashtanga Yoga lessen, Vinyasa Yoga, Power Yoga, Pilates, workshops,
           bedrijfsyoga
Mobiel:	   06-20625065
Certificatie:  RYT 200
Wim Klerk

Wim Klerk

Beoefening van yoga heeft mijn leven in positieve zin veranderd. Mijn eerste kennismaking met yoga was die met Ashtanga, wat een openbaring was ten opzichte van het idee dat ik had bij yoga. Ik was direct helemaal om. Zo zelfs dat ik de opleiding bij AYA ben gaan volgen en heb afgerond. Ik heb een flinke switch gemaakt in mijn leven en wil daar anderen deelgenoot van maken.

Sinds maart 2017 ben ik zelfstandig ondernemer en beschikbaar als yogadocent en coach. Op dit moment heb ik vaste uren bij Healthcenter Zuid in Rotterdam. Daarnaast val ik frequent in voor yogalessen bij Healthcenter Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel en bij Bodhi yoga en mindfulness in Rotterdam.

De docentenopleiding bij AYA heeft een kwalitatief goede basis gelegd waar vanuit ik mij verder kan ontwikkelen en op een verantwoorde wijze yoga onderwijzen. Naast Ashtanga heb ik een 50H TT Yin Yoga en de 200h TT Pralaya Yoga afgerond, die laatste zet ik voort in de 500hTT

Locatie:	   Krimpen aan den IJssel, Rotterdam e.o.
Aanbod:	   Ashtanga yoga, poweryoga, yin yoga, pralaya yoga, workshops, bedrijfsyoga,
           coaching, personeels- en studiedagen en nog veel meer!
Website:   www.prabala.nl
E-mail:     wklerk@hotmail.com
Mobiel:	   06-41941737
Anita Joachims

Anita Joachims

Enkele jaren geleden heb ik mijn hart verloren aan Ashtanga yoga toen ik toevallig een led class voor beginners binnenstapte. Ik ben docente Aga heel dankbaar voor de kennis en vooral het plezier dat ze met ons deelde. Na een inspirerende teacher training workshop met David Swenson volgde ik in 2017 de Ashtanga yoga docenten opleiding bij Annemieke en nadien de workshop met Manju Jois.
Sindsdien geef ik met veel plezier Ashtanga yoga in een led class voor beginners.

De AYA opleiding heeft mijn interesse in anatomie en mijn passie voor Ashtanga nog aangewakkerd. Annemieke, Helena en Joeri, namasté!

Locatie:	België, Nieuwerkerken Limburg
Lessen:	Ashtanga Yoga lessen en workshops
E-mail:	yogahappiness@yahoo.com
Telefoon:	0032/477540144
Dmitri Chmakov

Dmitri Chmakov

Ongeveer 5 jaar geleden ben ik tijdens een van mijn vakanties in Zuid-Oost Azië met yoga in aanraking gekomen. Ik merkte direct de positieve effecten van het praktiseren van yoga: verbeterde concentratie, meer rust, ontspanning, en een positieve mind set. Dit heeft mij gemotiveerd om in de loop der jaren steeds vaker en meer aan yoga te gaan doen. Een van de beste yogascholen die ik al meerdere malen heb bezocht is de Yoga Barn in Ubud, Bali. De sfeer en het contact met andere yogi is zeer inspirerend. Yoga heeft mijn leven veranderd.

Naast het lezen en bestuderen van boeken ben ik recentelijk geslaagd voor mijn yogadocenten opleiding bij AYA ( Ashtanga Yoga Academy) te Rotterdam. Deze opleiding is gecertificeerd met het internationaal erkende Yoga Alliance certificaat (RYS 200). Een belangrijk aspect hierbij is natuurlijk de praktijk maar ook de theorie: blessurepreventie, anatomie en de geschiedenis van de yoga.

Naast yoga kan ik advies geven over gezond eten en levensstijl. Zelf zit ik op dit moment in de overgangsfase naar een veganistisch dieet. Zou je meer willen weten over de voordelen en effecten hiervan, spreek me na de les dan aan.

Locatie:	Rotterdam
Aanbod:	Ashtanga Yoga lessen, Workshops, yogavakanties etc
Website:	www.feelingstrongyoga.nl
Mobiel:	06-43823380
Liselotte de Vries

Liselotte de Vries

Ik beoefende al een aantal jaar verschillende vormen van yoga toen de Ashtanga yoga in 2012 mijn hart veroverde. Toen ik werkzaam was in een vluchtelingenopvangkamp op Lesbos en daar yoga met vrouwen uit het kamp deed, voelde ik; dit is mijn roeping. Ik startte met de AYA opleiding om mij het lesgeven eigen te maken en zo yoga nog beter te kunnen overbrengen. De opleiding gaf al gauw voldoende basis om les te gaan geven, workshops en yoga retreats op Ibiza te organiseren.

Ik geef les op zondag en maandag bij Gezond Gouds in Gouda. Ashtanga, gentle-flow, Yin en poweryoga. Workshops in Zoetermeer. Retreats op Ibiza.

AYA is een zeer gedegen opleiding, waarbij veel aandacht is voor anatomie en adjusten. De sfeer is open en liefdevol en Annemieke maakt gebruik van kundige docenten. Ik heb er heel veel gehad!

Locatie:	Gouda, Zoetermeer en Ibiza
Lessen:	Yoga, voeding & more
Website:	www.gezondgouds.nl
Mobiel:	06-14694600
Claudia Lankester

Claudia Lankester

Mijn naam is Claudia Lankester. Al op jonge leeftijd ben ik begonnen met bewegen en dansen op muziek. Bewegen op muziek doet mij goed. Behalve een fit en energiek gevoel geeft het mij ook een blij en ontspannen gevoel. Dit bracht mij er dan ook toe om mij hierin verder te ontwikkelen om zo ook anderen dit gevoel te laten ervaren. De afgelopen jaren heb ik Pilates-, Aerobic- en Bodyshape opleidingen gevolgd en ik geef les in deze verschillende vormen van bewegen. Het geeft mij een blij gevoel om mensen op een goede en verantwoorde wijze sportief te laten bewegen en hen op die manier te laten voelen hoe belangrijk bewegen is voor zowel lichaam als geest. De afgelopen 2 jaar ben ik mij meer in yoga gaan verdiepen.

Ik heb de AYA opleiding van Annemieke van der Zouwen gevolgd en ik geef nu ook les in Ashtanga Yoga. Zowel het praktijk- als het theorie gedeelte van de opleiding is zeer leerzaam. Annemieke is een inspirerende docente en zij weet een fijne sfeer te creëren. De opleiding heeft mijn leven verrijkt.

Locatie:	Zuid-Holland - Westland
Lessen:	Ashtanga Yoga, Perfect Pilates, Bodyshape, Stepaerobics
E-mail:	claudialankester@gmail.com
Certificatie:  RYT 200
Ingrid van der Zalm-Odekerken

Ingrid van der Zalm-Odekerken

Ik ben al ruim dertig jaar werkzaam in de sportwereld. Vanaf 1983 ben ik gediplomeerd én geef ik les. Aanvankelijk binnen de jazz-gymnastiek, maar na de opleiding ISAT/KNGB voornamelijk op het gebied van alle vormen van aerobic. Tien jaar geleden kwam daar Body-Balance van Les Mills bij. Een discipline waarin sport en yoga worden vermengd. Dit was ook het moment dat ik me meer in Yoga ben gaan verdiepen. Na lang zoeken naar een opleiding die mij voldoende bagage mee kon geven, ben ik beland bij AYA waar ik in 2016 het examen heb behaald.

Ondanks eerdere opleidingen die ik gevolgd heb, heb ik tijdens de Ashtanga-opleiding heel veel gehad aan de kennis en kunde van Annemieke. Een opleiding waar theorie en praktijk verbonden worden en samen een goede voorbereiding zijn op het geven van een Ashtanga yoga les. Momenteel werk ik met veel plezier bij Fitsportland in Schiedam waar ik diverse sportlessen verzorg. Ik zou mijn huidige werkzaamheden graag willen uitbreiden met een aantal yogalessen.

Locatie:	 Zuid-Holland, Vlaardingen
Telefoon: 010-4355632
E-mail:	ingrid_odekerken@hotmail.com
Romina Theunis

Romina Theunis

Hoe het begon.. Wel, in eerste instantie was ik op zoek naar een sport waarbij ik fysiek werd uitgedaagd. En dan ontdekte ik in 2013 Ashtanga Yoga, wat een geluk!! Ik werd fysiek uitgedaagd, ik werd er leniger van, ik werd flexibel, krachtig. Bovendien gaf het mij innerlijke rust en mentale kracht! Ik werd me later meer bewust van wat ik op mijn yogamat maar ook in het leven aan het doen was.

Ik wou mij meer verdiepen in mijn eigen yogapractice en besliste daarom de yogadocentenopleiding bij AYA te volgen. Ik heb hier heel veel uit geleerd en het mooie ervan is dat je dit ook kan doorgeven. Na het volgen van de opleiding kan je op een veilige manier yogales geven en adjustments toepassen. Al snel leer je het menselijk lichaam beter kennen door de lessen anatomie. Je leert echt veel op korte tijd. Wel dien je de lessen goed voor te bereiden en zelfstudie is zeker nodig. Ik heb nu een degelijke basis achter de rug om zelf les te kunnen geven en me te ontplooien tot een goede yogadocente. Ik ben blij deze opleiding gevolgd te hebben aangezien ik nu weer een stapje verder ben in de goede richting. Steeds dichter bij jezelf komen, dat is wat yoga doet voor mij en deze opleiding heeft mij hierbij geholpen..
Namasté

Jacquelien Pool

Jacquelien Pool

Na mijn 6-jarige studie aan de dansvakopleiding van het Conservatorium in Den-Haag ben ik dansdocent van beroep geworden. Ik begon met yoga ter aanvulling van mijn dansbeoefening vanwege de balans tussen intensieve dans en de rust die yoga mij bracht. Tijdens mijn vele reizen naar Azië vond ik later mijn grote passie in Ashtanga yoga. De combinatie van fysieke kracht en meditatieve flow sprak mij enorm aan.

In april 2017 heb ik mijn opleiding aan de Ashtanga Yoga Academy in Rotterdam succesvol afgerond. Naast mijn danslessen ben ik sindsdien als freelancer gestart met het geven van Ashtangalessen bij o.a. Yoga Lifestylecenter in Groningen.

Na lang twijfelen heb ik mij vorig jaar aangemeld voor de opleiding van AYA, maar wat ben ik blij dat ik toch de stap heb gezet. Deze geweldige opleiding heeft me enorm verrijkt; Inspirerende docenten, theoretische kennis van het menselijk lichaam en yogafilosofie. De theorie examenstof was best pittig, maar dankzij de goede begeleiding van Annemieke was dit zeker haalbaar. Ik verheug me nu al op de teacher training van Manju Jois in juli en op het weerzien met mijn geweldige medecursisten en docenten Annemieke, Yoeri, Helena en Annemarike.

Locatie:	Groningen
Lessen:	Ashtanga yoga, Hatha yoga, bedrijfsyoga en workshops
E-mail:  jacqpool@home.nl
Mobiel:	06-21416496
Esther Beekman

Esther Beekman

Sinds 2005 beoefen ik diverse vormen van yoga. Yoga heeft mij in de loop der jaren zoveel moois gebracht; dit wil ik andere mensen ook graag kunnen laten ervaren. Ik ben gestart met een docentenopleiding Hatha. Tijdens deze opleiding ben ik ook begonnen met het volgen van Ashtanga lessen. Na les 1 was ik meteen verkocht dus toen was de keuze voor de AYA als vervolgopleiding snel gemaakt.

Op dit moment geef ik, naast mijn huidige baan bij World Animal Protection, invallessen Hatha en Ashtanga Yoga. Daarnaast is yoga een breder onderdeel van mijn leven geworden en maak ik ook yogakussens van gebruikte kleding/materialen om de wereld een stukje duurzamer te maken.

De AYA opleiding is voor mij heel leerzaam geweest. Inhoudelijk sterk en een warme groep mensen waardoor je in een vertrouwde omgeving direct start met het oefenen van de praktijk. Annemiek is stoer maar ook sensitief en weet hiermee precies wat ieder persoon in zijn leerproces nodig heeft. Daarnaast is er veel aandacht voor de theorie wat bijdraagt aan het veilig leren uitvoeren, doceren en adjusten van de houdingen.

Locatie:	Zuid-Holland - Den Haag, Leidschendam
Lessen:	Ashtanga Yoga lessen, Hatha Yoga lessen
Telefoon:	06-47831500

C Oosterom

Ik heb sinds mijn 1e yoga les in 2009, vele soorten yoga geprobeerd en ben uiteindelijk geland in de traditionele Ashtanga yoga.

Bij dagelijkse beoefening worden mijn gedachten rustiger en overzichtelijker, ik slaap beter, kan gevoelens beter beheersen via mijn ademhaling (bijv. zenuwen voor een presentatie op kantoor) en mijn eigen lijf geeft veel beter aan of ik bijv. genoeg gegeten heb of dat iets niet goed voor mij is, zonder daarin extreem door te slaan. Heel bijzonder vind ik dat. Ik hoop dan ook op zeer korte termijn les te mogen gaan geven in een studio bij mij in de buurt, om dit met anderen te kunnen delen.

De opleiding zelf is net zo goed intensief en best veeleisend maar dat mag ook wel. Belangrijk is de nadruk die gelegd wordt op het kennen van het menselijk lichaam en de anatomie, weten hoe zo’n pose nou eigenlijk echt werkt, hoe leerlingen met eventuele blessures veilig hun practise kunnen doen en hoe je jouw leerlingen kunt helpen verdiepen naar een intenser trainingsniveau (met als toegevoegde waarde die extatische "wow-momentjes".) Bovendien wordt er ook aandacht besteed aan de psychologisch, soms best intense, effecten die yoga (soms) onverwacht met zich mee kan brengen.

Je doet de cursus vooral samen. Samen met Annemieke en haar assistenten, samen met je klasgenoten en vooral samen met nieuwe collega’s die allemaal maar 1 wens lijken te hebben: het delen van hun eigen ‘ontdekkingsreis’ en andere mensen op eenzelfde manier te willen leren genieten van hun eigen ontdekkingsreizen.

Dus ga je deze opleiding doen? Dat je dan vooral heel veel mag genieten van jouw ‘reis’ en jouw yoga en dat het je maar ver mag brengen.
Namasté

Oskar Verholt

Oskar Verholt

Al jaren ben ik zeer geïnteresseerd in filosofie en probeer ik het leven en de rol van mensen en het zelf daarin te doorgronden. Yoga heeft me daar enorm bij geholpen, al is het maar omdat mijn hoofd stiller wordt na een goede practice. Het heeft daarmee gezorgd voor een groter bewustzijn, een stillere geest, minder onbelangrijke verlangens. Dat gevoel probeer ik sinds januari 2017 te delen met anderen door een wekelijkse Ashtanga les te geven bij Met Lisanne in Nijmegen. Ook ben ik invaldocent poweryoga op het Radboud Sportcentrum, het sportcentrum van de universiteit van Nijmegen. Ik heb in de afgelopen drie jaren op veel plekken yoga gevolgd, de korte vooropleiding van Yoga Moves in Utrecht doorlopen, en de opleiding van de AYA bij nu mogen voltooien.

De AYA opleiding is een opleiding met zeer veel aandacht voor alle asana’s en hun anatomische basis. Ook wordt er een zeer uitgebreid scala adjustments tot in detail doorgenomen en geoefend. Dat maakt dat je als docent al snel heel zelfverzekerd les kunt geven, gewoonweg omdat je anatomisch goed weet waar je mee bezig bent. De opleiding is intensief, maar mede door de wijze waarop Annemieke en de andere docenten de groep begeleiden, wordt je op een natuurlijke wijze door elkaar gestimuleerd om er vol voor te gaan!

Locatie:	Gelderland: Nijmegen
Lessen:	Ashtanga Yoga, Power Yoga
Website:	www.oskarverholt.com
Mobiel:	06-18752923
Nathalie Lam

Nathalie Lam

Na jarenlang vechtsport te hebben beoefenen, is in 2014 mijn Yoga-reis gestart en heb hierbij een nieuwe weg ingeslagen.

Ik ben naar India gegaan om alles over Hatha Yoga (Sivananda) te leren. Na mijn opleiding bij terugkomst in Nederland, direct aan de slag gegaan door meerdere keren per week les te geven.

Echter wilde ik toch meer, vooral voor mijzelf en zo kwam ik bij AYA-opleidingen terecht in januari 2017. Hier heb ik de verdieping en kennis gekregen waarnaar ik zocht. Mijn Ashtanga practise is gegroeid en nog altijd ben ik een 'Newby" op het gebied van Ashtanga. Ik kan alleen maar meer groeien. Dankzij de opleiding en alle tools, ben ik zelfverzekerd genoeg om ook deze mooi en bijzondere vorm van Yoga te delen met iedereen. Want het is een levensstijl voor mij en niet alleen maar een sport.

In het zonnige zuiden van Nederland werk ik samen met mijn man op onze Martial Arts Sportschool. Belangrijk voor onze sportschool is onze filosofie; gedisciplineerd, bewust trainen (mindfull) en doelgericht versterken van CHI ( = levensenergie/adem) binnen een inspirerende en positieve omgeving, draagt bij aan een gelukkig en gezond leven.

Locatie:	Den Bosch
Lessen:	Asthanga, Hatha Yoga, Gentle Yoga, Kinderyoga, Yoga workshops voor het gezin
        en bedrijfsyoga
Website:	www.chiacademy.nl 
Mobiel:	06-24541058
Kaylene Liebenberg

Kaylene Liebenberg

Ik geef al sinds juli 2014 les in Klassieke Hatha, Ashtanga Inspired, Hot Yoga, Raja Yoga, Restorative Raja en Power Yoga bij verschillende studio’s in Almere.

Ik zal in augustus 2016 beginnen met mijn eigen studio, Kuvira Yoga, waar ik op diverse locaties in Almere les zal geven. Naast de “echte” Ashtanga die ik kan geven sinds ik mijn teacher-diploma afheb bij AYA, zal ik ook officieel lessen mogen geven in Aerial Yoga en Restorative Aerial Yoga.

Ik heb bewust gekozen voor AYA omdat het voor mijn gevoel gaat om de enige “echte” ashtanga school in Nederland. Annemieke heeft in samenwerking met Manju Jois, de zoon van, het leerplan in elkaar gezet. Colleges waren vooral voor mij waardevol omdat er veel klem gelegd wordt op de juiste houding met adjustments, verdiepingen en richtlijnen rond blessures.

Locatie:    Flevoland - Almere
Website:   www.kuipersyoga.com
Lessen:    Ashtanga Yoga, Aerial Yoga, Restorative Aerial Yoga, Raja Yoga, Hatha Yoga
Mobiel:	  06-41544823
An Gaiser

An Gaiser

An kreeg interesse in yoga nadat zij diverse sporten en activiteiten had geprobeerd, maar door een bindweefselziekte telkens geblesseerd raakte. Hoewel haar werd verteld dat yoga geen goed idee zou zijn vanwege een hoge mate van flexibiliteit, ging zij onderzoek doen naar de diverse yogavormen die mogelijk wel zouden werken. Zodoende kwam zij uit bij Ashtanga yoga. Na een aantal jaren practice besloot zij cursussen en workshops te volgen bij onder andere Robert Boustany, David Swenson en bij Kino Macgregor. Deze kennis zette zij in bij het geven van yogales aan collega’s. Daarna volgende de opleiding bij de AYA.

An is werkzaam als consultant profiler, coach en trainer Bij INSA consultancy. Als eigenaar van AboutFace geeft zij ook yoga workshops aan bedrijven, waarbij de nadruk ligt om dat wat men mentaal leert op de yogamat te kunnen vertalen naar de werksituatie. Te denken valt aan het verkennen van grenzen, aanleren van doorzettingsvermogen en het vergroten van zelfvertrouwen. Ook geeft An parttime les bij Yogastudio Jnana, te Delft.

An maakte kennis met de AYA doordat zij les kreeg van twee oud leerlingen. Hun enthousiasme over de inhoud en kwaliteit van de opleiding bleek gegrond. De combinatie van het gezamenlijk uitvoeren van een eigen practice en het overbrengen van kennis en ervaringen aan derden gaf een goede dynamiek tijdens de opleiding. Er wordt tevens gewerkt aan de hoge mate van kennis over de anatomie, zodat de toekomstig docent leert om veilig les te geven. Als je een druk leven hebt, kan je de opleiding als pittig ervaren, maar met een goede planning is de opleiding erg goed te doen.

Locatie:    Delft, Den Haag
Lessen:    Ashtanga Yoga lessen, Workshop
E-mail:    Cn.bishop@yahoo.com
Telefoon:   06-21221818
Ramon Delgado

Ramon Delgado

Na 4 maanden Ashtanga Yoga gevolgd te hebben bij mijn yoga school in Sassenheim wilde ik al meteen de opleiding tot leraar gaan volgen. Zo groen als gras ging ik de uitdaging aan om dit voor elkaar te krijgen. De reden? A) vond ik de ashtanga aangenaam aansluiten bij mijn karakter. Een drukke man die altijd explosieve sporten deed maar ook wat meer rust wilde gaan vinden. B) mijn vrouw en ik zijn bezig om retreats op te zetten in Malaga, Spanje waarin de uitgangsbasis is 1) beweging, 2) voeding en 3) ontspanning en genieten. In september en oktober 2019 gaan we onze eerste retraites geven! Hoe leuk en hoe spannend!!

De AYA opleiding is zeker een verrijking geweest, zowel op lichamelijk vlak als mentaal vlak. Het heeft mij doen inzien dat het niet altijd om lichamelijke prestatie gaat, maar het meer gaat om het fijn te beoefenen en voldoening en rust te vinden. De opleiding sloot prima aan op mijn persoonlijkheid, professioneel maar altijd tijd voor een grap en een grol. Niet zweverig waar ik een beetje bang voor was. De hele theoretische achtergrond van ashtanga yoga en de anatomie van de mens sprak mij enorm aan. Annemiek en de gastdocenten zijn gepassioneerd en brengen ieders hun eigen ervaring.

Locatie:    Velez Malaga, Malaga, Spanje
Lessen:    Ashtanga Yoga lessen, circuit training, Calisthenics
Website:   puravidaretreat.eu
Telefoon:   06-27060677
Renate Moerman

Renate Moerman

Sinds ik fulltime ben gaan werken ben ik opzoek gegaan naar ontspanning naast mijn werk. Zo ben ik in de zomer van 2013 begonnen met yogalessen te volgen op het strand. Toen ik twee jaar geleden wat last kreeg van lichamelijke klachten, ben ik opzoek gegaan naar een yogaschool. Langzaam ontstond interesse voor verdere verdieping in yoga en ben ik de docentenopleiding gaan volgen bij de Asthanga Yoga Academy.

Ik geef op het moment strand yoga via de yoga school Up to you in De Lier. Daarnaast geef ik elke zondag ochtend Ashtanga yoga bij HYBS in Monster.

Door de AYA opleiding heb ik verdieping gekregen in mijn eigen practice, heb ik leren lesgeven in yoga en heb ik kennis opgedaan van anatomie

Locatie:    De Lier, Monster
Lessen:    Ashtanga Yoga lessen, strand lessen
Telefoon:   06-13868356
Eva Wesselo

Eva Wesselo

In mijn studententijd in 2012 ben ik begonnen met het beoefenen van yoga, in het sportcentrum waar ik op dat moment werkte. Ondanks het feit dat ik altijd van dans en beweging heb gehouden, had ik nooit verwacht dat ik yoga zo leuk zou vinden!! Ik merkte al gauw dat ik er veel baat bij had en kreeg er veel plezier in. Hoewel er periodes waren dat ik minder yoga beoefende, liet het mij nooit helemaal los en kwam ik er steeds op terug. Eenmaal in het werkende kantoorleven merkte ik dat ik de beweging uit mijn studententijd miste.

In 2017 kwam ik op een zondagochtend thuis van een les Pilates en sloeg de yogakrant open: "Yoga-opleiding" las ik in een kop. Een geniale ingeving, het leek mij een super gaaf idee om lesgeven te gaan combineren met mijn huidige baan. Inmiddels, in april 2019, heb ik mijn AYA opleiding afgerond. Een super mooie ervaring waar ik ontzettend veel van heb geleerd, zowel professioneel als op persoonlijk vlak. Ik kijk ernaar uit om verder te gaan met lesgeven!!

Locatie:    Zuid-Holland: Rotterdam
Lessen:    Ashtanga Yoga lessen en workshops
E-mail:    flowingmeteva@outlook.com
Alyssa Demkes

Alyssa Demkes

Ashtanga yoga heeft me vanaf het begin een doel gegeven en rust in mijn lichaam en ziel gebracht. In 2015 leerde ik mezelf lesgeven en begon ik met het geven van Vinyasa yoga lessen. Ook startte ik met de yoga- en lifestyleblog Positive Me. Al gauw volgden Poweryoga, Hatha yoga en volgde ik in 2016 mijn eerste opleiding (50 uur) in 2017 volgde een opleiding kinderyoga en in 2018 studeerde ik eindelijk af aan de AYA, de opleiding waar ik al sinds de start van mijn yogabeoefening naartoe werkte. In 2017 veroverde ook Yin yoga mijn hart en begon ik hierin les te geven. Yoga heeft me een plekje gegeven in de wereld. Verdieping vind ik in het bestuderen van meditatie, ademhaling en tantra. Daarnaast ben ik hypnotherapeut, NLP coach en gefascineerd door de werking van ons ‘egobrein’, waarvan ik zelf ook probeer meester te worden.

Momenteel geef ik les in Zwolle en Nunspeet. Ik ben in te huren voor diverse workshops en trainingen op het gebied van meditatie, ademhaling en yoga, privélessen, les op retreats en bedrijfsworkshops.

De AYA opleiding heb ik ervaren als professioneel en zeer compleet. Met veel aandacht voor veiligheid, eigen inbreng en integer lesgeven. Dat je authentiek en dichtbij jezelf mag blijven, ook in het lesgeven. Ik heb me er zeer gewaardeerd gevoeld en zou iedereen die de opleiding overweegt aanraden het te doen. Ook als je van plan bent geen les te gaan geven, gaat deze opleiding je enorm verrijken

Locatie:    Zwolle, Nunspeet
Barbara Huisden-Nijdam

Barbara Huisden-Nijdam

Sinds ik fulltime ben gaan werken ben ik opzoek gegaan naar ontspanning naast mijn werk. Zo ben ik in de zomer van 2013 begonnen met yogalessen te volgen op het strand. Toen ik twee jaar geleden wat last kreeg van lichamelijke klachten, ben ik opzoek gegaan naar een yogaschool. Langzaam ontstond interesse voor verdere verdieping in yoga en ben ik de docentenopleiding gaan volgen bij de Asthanga Yoga Academy.

Ik geef op het moment strand yoga via de yoga school Up to you in De Lier. Daarnaast geef ik elke zondag ochtend Ashtanga yoga bij HYBS in Monster.

Door de AYA opleiding heb ik verdieping gekregen in mijn eigen practice, heb ik leren lesgeven in yoga en heb ik kennis opgedaan van anatomie.

Locatie:    Flevoland, Almere
Lessen:    Ashtanga Yoga lessen, workshops
Certificatie:  RYT 200
E-mail:    barbarahuisden@hotmail.com
Mobiel:    06-24727206
Roosmarie Vlaskamp

Roosmarie Vlaskamp

In 2014 ben ik begonnen met Ashtanga yoga en al snel wilde ik niets anders meer. Een teacher training volgen was dus ook al snel een optie, maar een zware operatie met een lange herstelperiode gooide roet in het eten. Ashtanga yoga heeft mij tijdens deze periode erg geholpen om toch te blijven bewegen en om mijn grenzen te leren kennen en daar rekening mee te houden. Dit is ook wat mij motiveert om les te geven, om het lichaamsbewustzijn te verhogen bij studenten en hen te helpen om te gaan met fysieke beperkingen. De AYA teacher training paste dus perfect bij mij gezien de hoeveelheid aandacht voor anatomie en blessures tijdens de opleiding.

Momenteel heb ik nog geen vaste plek om les te geven.


Locatie:    Zuid-Holland: Omgeving Den Haag, Leiden, Rotterdam
Lessen:    Ashtanga Yoga lessen, Workshops, enz
E-mail:    RoosmarieVlaskamp@gmail.com
Mobiel:    06-13202192

Vorige 1 2