De docenten

Annemieke van der Zouwen

Annemieke met Manju in Brugge

De docentenopleiding wordt verzorgd door Annemieke van der Zouwen. Zij is de enige in Nederland die persoonlijk is gecertificeerd door Manju Pattabhi Jois om de Ashtanga Yoga uit te mogen dragen. Zie certificering.

Annemieke is gecertificeerd docent bij de Yoga Alliance US(E-RYT 500). Yoga Alliance certificeert yogadocenten en -scholen en beoordeelt ze daarvoor op kwaliteit.

Lees meer / minder

Na haar eerste kennismaking met yoga ging ze in 2001 naar India om zich te verdiepen in de traditionele Ashtanga yoga. Samen met een geselecteerde groep mensen is ze opgeleid door Manju Pattabhi Jois, één van de grootste leermeesters in de Ashtanga Yoga. Later volgde ze nog vele docentenopleidingen over de hele wereld bij vooraanstaande docenten zoals David Swenson, Mark Darby, Robert Boustany, Neva Ingalls etc.

Annemieke geeft inmiddels 18 jaar yogales waarin ze de traditionele Ashtanga Yoga combineert met de kennis uit haar vier jarige studie aan de sportacademie. Tevens is zij al enige jaren Mindfulness docent aangezien mediteren een belangrijk onderdeel van haar leven is geworden.

Ze studeerde af aan de Haagse Academie Lichamelijke Opvoeding en is eerstegraads lesbevoegd. Ze leidde geruime tijd een eigen Health Center in Den Haag en werkte veel samen met fysiotherapeuten en artsen in het kader van revalidatietrajecten. Annemieke weet dus als geen ander wat verantwoord bewegen inhoudt.

Bezoek andere websites van Annemieke:

Yogalessen voor particulieren, bedrijfsyoga,
kinderyoga

www.yogapassie.nl

Mindfulness trainingen
www.2bmindful.nl

Joeri Roelandt

Joeri Roelandt

Joeri is een gastdocent uit BelgiŽ en een van de weinige die persoonlijk gecertificeerd is door Manju Jois om de 1e en 2e serie te doceren. Hij is reeds 11 jaar bezig met yoga. Deze interesse was er gekomen vanuit zijn turn-en dansopleiding. Na enkele jaren te practicen bij o.a. Elsie Matthijssens (Antwerp Yoga) en Kristel Decat (Bornem Yoga) volgde hij een Ashtanga Vinyasa Yoga teachertraining (RYT 200) in Rotterdam (Nederland) aan de Ashtanga Yoga Academy bij Annemieke Van Der Zouwen. Hierbij aansluitend heeft hij vele malen deelgenomen aan de teacher trainingen eerste en tweede serie bij Manju Jois, zoon van de Ashtanga Yoga grondlegger Sri Pattabhi Jois.

Lees meer / minder

Om zijn eigen practice en lespraktijk inspirerend te houden rolt Joeri regelmatig zijn mat uit bij diverse leraren zoals o.a. Nancy Gilgoff, David Swenson, Kino MacGregor, BJ Galvan, Ö Naast Ashtanga (Yang) verdiept Joeri zich ook in Yin Yoga. Hij volgde een teachertraining bij de Amerikaanse Sarah Powers. Zij is een autoriteit op gebied van Insight Yoga, een vorm waarbij Yin Yoga, boeddhistische meditatie, Chinese geneeskunde en psychologie gecombineerd worden. Joeri is tevens Mindfulness docent.

Joeri Roelandt   Joeri Roelandt

Helena Peirtsegaele

Helena Peirtsegaele

Helena is een gastdocente uit België en een van de weinige die persoonlijk gecertificeerd is door Manju Jois. Zij geeft al vele jaren les aan de AYA en bezit bijzondere kwaliteiten.  Annemieke noemt haar niet voor niets  “het zonnestraaltje”.

Van beroep is ze leerkracht moraal, daarnaast gaf ze 10 jaar hedendaagse dans in verschillende amateurdansscholen en had ze haar eigen dansgroep Dissonant.

Na de geboorte van haar zoon ging ze zich meer verdiepen in yoga, wat al vaker via dans op haar pad kwam. Op een gegeven moment kwam ze in aanraking met Ashtanga yoga, waarop de vlam helemaal over sloeg.

Lees meer / minder

Na een weekend workshop met David Swenson was ze helemaal overtuigd en ging op zoek naar een Ashtanga yoga opleiding. Ze is al enige jaren afgestudeerd aan de AYA en volgt nog steeds regelmatig workshops om zichzelf bij te scholen. Enkele van de mensen waarbij ze workshops volgde zijn David Swenson, Doug Swenson, Robert Boustany, Michael Hamilton, Manju Jois en vele anderen. Om haar kennis up-to-date te houden volgt ze nog steeds jaarlijks de Teacher Training van Manju in Domburg, zowel in de eerste als tweede serie.

Ondertussen geeft Helena al jaren les in Mechelen en aan de AYA opleiding zowel Rotterdam als Antwerpen.

Momenteel volgt zij ook yogawall trainingen volgens het Iyengar principe om Ashtanga nog toegankelijker te maken en persoonlijke begeleiding te kunnen geven aan mensen met bepaalde lichamelijke klachten.