Reacties van cursisten

Lees hier de reacties van onze cursisten:

Elana Bos                                               Angela Budding-van Dam
Katrien Baert 				        	Annemarie Braun
Barbara Hiestand                                    Monique Burnet van Zwol
Esther van 't Wout                                  Natasha Thompson      
Julie de Halleux                                       Linda Simons
Noemie Schoefs                                     Hedi de Vree
Arjen Kuipers						Joeri Roelandt
Carly Bishop						Peti Staals
Tamara Filius-Paree				Mariëlle Poot
Hans de Vries						Daniela Paap
Marlous Weber					Helena Peirtsegaele
Diana de Bad						Miranda Beenackers
Juliette van Neer					Alexandra Post
Lea van der Wagt- Langendoen		Jean-Paul Huybens
Katja Joosten						Heleen Weeland
Sonja Eckhardt                                       Martin Verstelle

1 2 Volgende

Elana Bos

Elana Bos

Na de Teacher Training van David Swenson en tijdens de opleiding aan de Ashtanga Yoga Academie ben ik begonnen met lesgeven. Onder de naam Yoga Vibes bied ik privé-lessen, groepslessen en workshops op locatie aan.

Ashtanga Yoga Academie is zo rijk als dat je erin verdiept. Alles komt aan bod. Niet alleen het lesgeven in al zijn facetten, maar ook filosofie en bovenal anatomieleer wordt grondig bestudeerd. Met de Latijnse benamingen van de anatomie kun je veel gerichter onderzoek doen. Je wordt buiten je comfortzone geplaatst om voor de groep te staan. Ik ben het onwijs leuk gaan vinden, al was het examen nog wel nerve-racking. “too much mental” zou Pattabhi Jois zeggen.

Ik kijk ernaar uit om van de zomer zijn zoon Manju Jois te ontmoeten.
Bedankt Annemieke voor al je positieve energie!

Locatie:	     Utrecht / Zuid-Holland
Lessen:        Ashtanga Yoga lessen en workshops    
Website:	     www.yogavibes.nl
E-mail:	     info@yogavibes.nl 
Mobiel:	     06-42301925 
Certificatie:   RYT 200                                                      
Angela Budding-van Dam

Angela Budding-van Dam

Naast het werk in mijn eigen kapsalon Rombout Kappers Schiedam, is Ashtanga yoga mijn passie. Ik ben met Ashtanga yoga in aanraking gekomen, doordat ik door overbelasting arm klachten kreeg en lange tijd mijn vak niet kon uitoefenen. Door yoga te beoefenen leerde ik mijn hoofd leeg te maken en me meer op mezelf en mijn lichaam te richten. Ook leerde ik meer vertrouwen te hebben in de kracht van mijn lichaam.

De opleiding bij de AYA ben ik gaan volgen om meer verdieping voor mezelf te krijgen, maar ook om mijn ervaringen en kennis te kunnen delen tijdens mijn lessen. De opleiding heb ik met veel plezier gevolgd. De dagen waren soms best zwaar en het bestuderen van de anatomie heeft ook aardig wat vrije tijd gekost. Toch ben ik blij dat ik voor deze opleiding heb gekozen. In vrij korte tijd heb ik veel geleerd over de anatomie, het menselijk lichaam, didactiek en veilig lesgeven.

Naast de Ashtanga yoga wil ik me nu ook meer gaan verdiepen in andere soorten yoga om ook meer gevarieerde lessen te kunnen geven.

Tijdens de opleiding heb ik les gegeven in verschillende sportscholen en bij yoga studio Pure Yogi in Schiedam. Nu, na het behalen van mijn diploma, geef ik les bij Hot Yoga Place in Rotterdam en ben ik beschikbaar om in sportscholen of yoga studio’s les te geven als freelancer.

Locatie:	     Zuid-Holland
Lessen:	     Ashtanga yoga, hot yoga, workshops, bedrijfsyoga 
Website:      www.yogabehappy.nl 
Facebook:    www.facebook.com/yogabehappy.nl
Mobiel:	     06-28629432 
Opleiding:     AYA 2014/2015                             
Katrien Baert

Katrien Baert

Na 20 jaar actief te zijn in de fitness-en aerobicwereld vond ik het tijd om me meer te gaan verdiepen in yoga. In 2007 startte ik met tal van korte opleidingen aan mijn weg naar een rustiger leven. Inmiddels ben ik Master trainer van Clubjoy Yoga in België, heb ik de kinder -en tieneryogaopleiding aan de Jip en Jan academie gevolgd. De Ashtanga yogadocentenopleiding was de beste beslissing ooit, deze opleiding heeft me zoveel meer zelfvertrouwen gegeven om mijn lessen naar een hoger level te tillen. Ik verdiep me nu nog verder in Yin Yoga en blijf me graag bijscholen, je weet immers nooit genoeg…

Sinds 2013 heb ik mijn eigen yogastudio waar ik vooral gestart ben met het aanbieden van kinderyoga, ondertussen is mijn programma ook uitgebreid naar volwassenenlessen en ik wil blijven groeien. Ik heb er zoveel plezier in om mijn passie te kunnen doorgeven aan anderen en dat maakt mij gelukkig. De naam van mijn studio is niet voor niks ‘Pura Vida’, het goede leven. Doen waar je je gelukkig bij voelt en daar je beroep van kunnen maken, wie wil dat nu niet?

De AYA opleiding geeft je alle tools die je nodig hebt om een les veilig en met een goede kennis over te brengen. Het is geen opleiding die je zomaar ‘eventjes’ doet, maar als de passie er is en je wil er voor werken kom je er zeker! Een echte aanrader!

Locatie:	België, Keerbergen 
Lessen:	Ashtanga, Vinyasa, Yin, Core, Yogilates, Kinderyoga, Tieneryoga
E-mail:	www.puravidakeerbergen.be 
Telefoon:	0032/477540144                                                           
Annemarie Braun

Annemarie Braun

Power Yoga, Vinyasa Flow Yoga en Ashtanga Yoga docent en Psychodynamisch Therapeut en Coach..

Mijn vader is Hatha Yoga docent, waardoor ik eigenlijk van kind af aan niet beter weet. Tijdens mijn 5 jarig verblijf in de Verenigde Staten (o.a. New York en Chicago) kwam ik in contact met Power Yoga en deze Yoga vorm won mijn hart. In 2009 volgde ik dan ook de opleiding tot Power Yoga docent. Vele opleidingen volgden daarna zoals Vinyasa Flow Yoga docent; Asana, Chakra & Anatomie opleiding, de Kunst van het begeleiden (adjustment) opleiding en yoga therapie. In april 2015 voltooide ik ook de AYA opleiding tot Asthanga Yoga docent.

Sinds 2009 heb ik, naast mijn eigen therapie en coaching praktijk een eigen Yoga studio in Bodegraven (ZH). In deze studio geef ik 8 groepslessen per week naast een aantal privé lessen. Ook geef ik lessen op maat bij diverse grote bedrijven in de regio Zuid-Holland en Utrecht.

De AYA opleiding tot Ashtanga Yoga heb ik als een verrijking en verdieping ervaren op mijn inmiddels opgedane Yoga lesgeef ervaring. De opleiding is professioneel opgezet en er wordt diep ingegaan op anatomie.

Locatie:	Utrecht / Zuid-Holland
Lessen:	Power Yoga, Vinyasa Flow Yoga en Ashtanga Yoga 
Website:	www.annemariebraun.nl 
Mobiel:	06-17965067                                                            
Barbara Hiestand

Barbara Hiestand

Het werken in het bedrijfsleven zocht een tegenhanger voor een goede balans in de vrije tijd. Ik startte met een yogales en werd steeds enthousiaster. Na workshops bij David Swenson, Robert Boustany, en Alexandra Post, wist ik het, het roer ging om. Voor mijn persoonlijke verdieping schreef ik me in voor de opleiding. Ik ben in april 2014 afgestudeerd aan de Ashtanga Yoga Academie. En gegrepen door het doceren ben ik door gegaan met twee vervolg opleidingen. Ik volg de instructeursopleiding bij Wim Hof (The Iceman) gericht op ademhalingstechniek en koude fysiologie. Tevens volg ik de 500 uurs opleiding bij Robert Boustany, gericht op blessures volgens de Pralaya yoga methode.

De AYA opleiding was voor mij een “thuis kom gevoel” Annemieke doceert met passie en veel kennis, vooral de adjustments en de anatomie waren zeer leerzaam. Ook Frank en de gastdocenten hebben de passie voor yoga en brachten de eigen ervaringen in. Het is een waardige opleiding, je ontkomt niet aan de thuisstudie en de anatomie is best pittig. De kers op de taart is 5 dagen les te krijgen van Manju Jois. Een mooie afsluiting van de opleiding en start om de lessen zelf uit te mogen dragen aan anderen.

Locatie:	Utrecht / Zuid-Holland
Lessen:	Ashtanga Yoga, Easy flow, Workshops
E-mail:	hiestandb@gmail.com 
Mobiel:	06-33663718                                                        
Esther van ‘t Wout

Esther van ‘t Wout

Ik ben begonnen met een basis aerobicopleiding van de AFN (1999) en van daaruit heb ik verschillende applicatie opleidingen gevolgd. Toen ik in 2001 in aanraking kwam met yoga was ik direct verkocht. Sindsdien geef ik veel les in verschillende Body & Mind lessen

Ik heb sinds 2013 een eigen yoga- en pilatesstudio in Rotterdam-West. In juni 2014 open ik een 2e yogastudio, maar dan gespecialiseerd in hot yoga (en hot pilates) lessen.

De AYA opleiding heeft mij ontzettend veel geleerd en ik had mij nooit voor kunnen stellen hoeveel iemand kan leren in zo’n korte tijd. Het was een zware, maar superleuke tijd en ik zal er nog lang aan terug denken.

Locatie:	Rotterdam - Zuid-Holland
Lessen:	Yoga lessen, Pilates lessen, Bedrijfsyoga, Hot Yoga, Hot Pilates,
                Personal Training
Website:	www.hotyogaplace.nl 
Mobiel:	   06-49270963                                                         
Monique Burnet van Zwol

Monique Burnet van Zwol

Na vele jaren les te hebben gegeven bij diverse sportcentra's in diverse diciplines waaronder Aerobics, aqua-aerobic, bbb, bodypump, kickboksen, pilates, poweryoga ,spinning, zumba en fitness begeleiding vond ik de rust in Yoga! Ik gaf al yoga en pilates maar niks gaf mij zoveel meer voldoening dan Ashtangayoga. Waar ik bij toeval meete maken kreeg.

Ik geef nu les op verschillende locaties in en om Rotterdam, ook verzorg ik personal training voor yoga en Pilates. Daarnaast geef ik regelmatig op aanvraag workshops voor bedrijven.

Het was de Ashtangayoga die mij de rust en balans terug gaf die ik al een tijdje kwijt was, zeker in mijn drukke soms hectische bestaan als moeder van een samengesteld gezin met 4 pubers en een peuter van 3.

De keuze voor de opleiding was voor mij dan ook snel gemaakt, doordat de opleiding te overzien was en plaatsvond in het weekend maakte het voor mij mogelijk om deze opleiding te volgen. De opleiding leert je op een veilige manier lesgeven. Mede door de opleiding heb ik vrienden voor het leven gemaakt en bijzondere inspirerende mensen leren kennen.

Mijn dank aan Manju Jois en Annemieke van der Zouwen, voor de Inspiratie!

Locatie:	    Rotterdam - Zuid-Holland
Websites:   www.yogaaandeijssel.nl 
                    www.yourbodycoach.nl                                     
Julie de Halleux

Julie de Halleux

Op een bepaald moment in mijn leven kreeg ik te kampen met gezondheidsproblemen. Na het volgen van vele therapieën kwam ik in contact met Shiatsu en Yoga. De binnenwaartse reis was begonnen. Dag na dag groeide mijn interesse in yoga. Vooral de dynamische vormen van Yoga zoals Vinyasa en Ashtanga trokken mijn aandacht. De evolutie die ikzelf mocht ervaren was enorm en mijn geloof in yoga werd sterker met de dag. Het was tijd dat ik dat geloof ging verspreiden en doorgeven aan anderen.

Ik ben begonnen met een opleiding bij AALO. Deze opleiding was bedoeld voor yoga in fitnesscentra. Aangezien de filosofie en de anatomie me ontzettend boeide, kwam ik in contact met AYA Academy opleiding bij Annemieke. Absoluut de leukste en boeiendste opleiding dat tot nu toe heb gevolgd.

In september 2012 ben ik begonnen met lesgeven in een fitness centra te Kontich. Graag wil ik me verdiepen in kinderyoga. Ik heb dan ook de mogelijkheid gekregen om in een school te Reet een workshop te geven.

Live, love, life!

Locatie:	België: Antwerpen - Edegem
Website:	juliedehalleux@hotmail.be 
Telefoon:	+32 474/49.72.57
Linda Simons

Linda Simons

In 2013 begonnen met de opleiding bij AYA. Daarvoor wel zelf yoga beoefend en mij meer verdiept in de achtergronden en filosofie. Door yoga heb ik mijzelf los kunnen maken van een snel en gejaagd leven waardoor er meer ruimte is ontstaan om met meer bewustzijn te genieten van de momenten in het leven. Thuis doe ik soms samen met mijn dochter aan yoga en meditatie. Sinds mijn dochter ook haar eigen matje uitrolt, is er bij haar meer zelfvertrouwen en rust en dat wordt ook gezien op school!

Yoga is leerzaam en vooral ook leuk, iets dat ik graag met anderen wil delen en om die reden begonnen ben met het geven van yogalessen. Inmiddels hebben wij in het centrum van Schiedam onze eigen yogastudio “Pure Yogi” waar voor ons alles samenkomt. Ons motto “Feel free, Be funny & Give love” staat voor de wijze waarop wij invulling geven aan onze yogalessen. Ons vertrekpunt is wel de veiligheid van de leerling. Door de opgedane kennis bij AYA heb ik het vertrouwen gekregen om op een gedegen en veilige manier les te geven. Het bijzondere aan de opleiding bij AYA is ook dat Annemieke van der Zouwen veel van haar kennis over Ashtanga yoga van Manju Jois heeft. Hierdoor krijg je veel mee van de authentieke en traditionele wijze van Ashtanga, iets dat wij ook weer in onze yogastudio willen overbrengen. Ik heb de opleiding bij AYA met veel plezier gevolgd en Annemiek en Frank als inspirerende docenten ervaren. Ik kijk er naar uit om verdere aanvullende opleidingen bij AYA te volgen.

Locatie:	Schiedam en omstreken - Zuid-Holland
Lessen:	Ashtanga Yoga lessen, Yin yoga, Yoga voor jongeren, ACT therapie            
Website:	www.pureyogi.nl
E-mail:    info@pureyogi.nl
Mobiel:	06-24763319                                                         
Noémi Schoefs

Noémi Schoefs

Reeds in mijn vroege jeugd kwam ik in de dansschool in aanraking met yogahoudingen. Jaren later adviseerde de fysiotherapeut me na een auto-ongeval om als revalidatie yogales gaan te volgen. Ik probeerde de ene les na de andere maar in mijn regio bleken er maar twee types yogales te bestaan: de mechanische drill in de sportschool of nogal duf in schemerlicht op een matje zittend, diep ademend op zoek gaan naar dat “je ne sais quoi”. Geen van beide varianten bleek “mijn” yoga te zijn en ik hield het hele yogagebeuren voor bekeken. Enkele jaren later herontdekte ik op vakantie “als bij toeval” yoga in de vorm van een power flow les die het midden hield tussen pilates en - zo ontdekte ik later - Ashtanga yoga

Uiteindelijk bleef een opleiding bij AYA als enige optie over gezien de praktische lestijden en -locatie, dus ik schreef me in, me maar vaag bewust van wat Ashtanga yoga concreet was. Ik dacht dat yoga gewoon yoga was en dat het type les door de teacher bepaald werd. Ik hoor wel eens dat het bizar is hoe de juiste dingen altijd weer op mijn pad blijken te komen, zo was het ook met AYA. Met veel plezier en enthousiasme volgde ik de lessen van Annemieke in Antwerpen. Later volgden workshops bij Manju Jois, Kino Mc Gregor en tot slot kwam ik bij Prem en Rhada in Bali (Ashtanga Yoga Bali Research Center) terecht, waar ik naar mijn gevoel de ware aard van Ashtanga yoga ontdekte. Sindsdien is dit mijn pad en mijn bestemming. Sinds oktober 2013 richt ik eigen lessen in waarbij ik streef naar het overbrengen van die ware aard. Met speelse lessen voor kids hoop ik de volgende generatie yogi’s klaar te stomen. Shanti, shanti, shanti!

Locatie:	België - Antwerpen
Lessen:	Ashtanga yoga (led class en mysore style), Ashtanga based power flow,
kids yoga, workshops en yogavakanties
(ook erkend massagetherapeut en gediplomeerd voedingsconsulent)
Website:	www.abloom.be 
Telefoon:	(+32) (0)477 585618                                                         
Hedi de Vree

Hedi de Vree

Mijn beste beslissing ooit? Dat was begin 2009, toen ik bedacht dat ik wel een keer een yogalesje wilde proberen. Sindsdien ben ik gelukkiger, gezonder, vriendelijker, sterker, flexibeler, geconcentreerder, fitter, energieker en vooral – nogmaals – gelukkiger! Dit gevoel en deze manier van leven gun ik iedereen, en daarom kon ik niet anders dan lesgeven.

Inmiddels ben ik net zoveel van het lesgeven gaan houden als van mijn eigen practice. Ik vind het een cadeau om mijn passie voor yoga te mogen delen met anderen, en ik hoop dat ik de bijzondere kracht van yoga aan mijn studenten kan doorgeven. Ik maak nog steeds elke dag tijd voor yoga, zes dagen per week, zodat ik vanuit mijn eigen ervaring en niet alleen vanuit theorie en boeken les kan geven.

Locatie:	Amsterdam, Den Haag en omstreken
Lessen:	Door Ashtanga en Bikram yoga geïnspireerde lessen, workshops, retraites
E-mail:	hedidevree@gmail.com 
Mobiel:	06-43029126                                                         
Marlous Weber

Marlous Weber

Eigenlijk heb ik bijna heel mijn leven onrust gehad, omdat ik altijd wel op zoek was naar iets…. Totdat op een bepaald moment yoga op mijn pad kwam. Als ‘de onrust zelve’ lukte het mij met yoga rust te creëren in mijn leven. Door de passie die ik hiervoor voelde heb ik toen besloten me hier verder in te verdiepen en iets met yoga te gaan doen. In eerste instantie was ik een liefhebber van Iyengar yoga, maar omdat Iyengar een stijl is die om precisie gaat (een valkuil van mij) heb ik gekozen voor Ashtanga yoga. Vanwege de fysiekere vorm heeft Ashtanga yoga echt mijn hart gestolen. De flow, de kracht, het fysieke, maar zeker ook het meditatieve gedeelte is een erg fijne combinatie.

Yoga staat voor vereniging en dat is ook wat wij als visie hebben binnen onze studio Pure Yogi. Een gezonde leefstijl kan je onder andere stimuleren door de drie-eenheid, beweging, voeding en geest te verenigen. Dit is ook wat wij aanbieden; Yoga (Ashtanga, Gentle Flow, Yin Yoga en Zwangerschaps Yoga), voedingsconsulten en ACT ( Acceptance and Commitment Therapy). Daarnaast zal je bij ons altijd een stuk humor, nuchterheid en respect vinden, maar uiteraard alles met kwalitatieve basis als vertrekpunt. Dat is onder andere de reden waarom wij de opleiding hebben gevolgd bij AYA.

De opleiding is tijdens ons jaar gegeven door Annemieke en Frank. Zowel Annemieke alsook Frank hebben iedere lesdag / lesweekend er weer voor gezorgd dat we een veilige practice konden beoefenen, maar dat we ook iedere keer met meer kennis en vertrouwen richting huis gingen. Ongemerkt hebben zij weten te bewerkstelligen dat ik halverwege ineens het vertrouwen had om zelf les te gaan geven. Dit doordat er veel kennis wordt meegegeven om het lichaam, zowel in anatomisch opzicht, maar ook in de vorm van de juiste adjustmentst en differentiaties. Ik kan dus echt alleen maar een opleiding bij AYA aanraden. Dichter bij de bron van Ashtanga Yoga kan je niet komen, ook door de verbondenheid van Manju Jois aan deze opleiding!

Locatie:	Schiedam en omgeving - Zuid-Holland
Lessen:	Ashtanga Yoga lessen, gentle flow yoga, yin yoga, zwangerschapsyoga
               en ACT therapie
Website:	www.pureyogi.nl 
Mobiel:	06-26463844                                                        
Natasha Thompson

Natasha Thompson

Natasha Komt oorspronkelijk uit de evenementen sector. (Organisatie van dans-modeshows en volledige producties voor o.a. Levi’s, Wangler en Lee.) Na de geboorte van haar eerste zoon zocht ze meer regelmaat in het leven en werd zij de rechterhand van Marjorie Oron van The Pilates Studio in Den Haag. Vanuit haar office manager stoel keek zij naar de privé sessies in de studio. Zo heeft zij geleerd het lichaam te observeren en de liefde voor gezond en precies bewegen begon te bloeien.

Sinds 2005 is ze werkzaam als Body Balance instructeur en was ze van 2007 - 2010 zelfs actief als examinator voor dit programma. Sinds 2007 is Natasha freelance Yoga docent en Body & Mind personal trainer. Nu is zij eigenaresse van www.movealongStudio.nl en geeft zij mini retreats, in opdracht. (www.retreatFlow.nl)

Juli 2013 heeft zij getraind met Manju Jois via de Ashtanga Yoga Academy. De beslissing was snel bepaald om hierop volgend ook de volledige opleiding te doen. De Ashtanga Yoga Academy was voor Natasha goed bereikbaar qua afstand. De duur van de opleiding aanvaardbaar om de primary series eigen te maken. Anatomie besprekingen hebben haar interesse enorm gewekt. Ze vond het een pittige tijd in combinatie met werk en gezin. “Onderschat het dus niet! De voorbereidingen zijn echt nodig. Reflexie onderling, waarbij samenwerking als een tweede natuur ontstond tussen leerlingen in de eind fase waren mooie leermomenten. Mocht je twijfelen, bel mij gerust op!

Locatie:	Rotterdam - Zuid-Holland
Lessen:	Ashtanga Yoga, BodyBalance & Pilates lessen, Workshops & Retreats
Website:	www.natashathompson.nl 
Mobiel:	06-24541058                                                        
Arjen Kuipers

Arjen Kuipers

Begonnen met de teachertraining in 2012 en met goed gevolg afgerond.
Veel geleerd, vooral hoe je veilig en degelijk les geeft maar ook om de les leuk en motiverend te maken.
Persoonlijk word ik altijd blij als ik op m’n mat sta en dat probeer ik je ook in mijn lessen mee te geven. Yoga leert je veel en is soms wat confronterend maar vooral erg leuk. Probeer het eens!

Groepslessen starten in september 2013.

Locatie:         Groningen (stad) 
Website:        www.kuipersyoga.com
Lessen:         vanaf september 2013
Carly Bishop

Carly Bishop

In 2011/2012 heb ik de Ashtanga yogaopleiding bij AYA yoga gevolgd. Inmiddels geef ik lessen aan huis en ook in de yogastudio. Zomer 2013 volg ik een teacher training bij Manju Jois. Naast yogadocent ben ik sociologe en ben ik een tijd werkzaam geweest in de internationale samenwerking en noodhulp. Tijdens deze reizen (o.a. Afghanistan, Colombia en India) heb ik veel aan mijn yoga beoefening gehad om de noodzakelijke balans in het leven te houden. Het is heerlijk om yoga ook door te kunnen geven aan anderen.

Ik heb in april 2013 mijn eerste les gegeven in de yogastudio waar ik zelf lessen volg: Jnana.nl in Delft Ooit zou ik graag samen met mijn partner die meditatietrainer is, een eigen studio te beginnen op een mooie plek buiten de stad, waar zowel yoga als meditatielessen plaats kunnen vinden.

In de AYA opleiding ligt de standaard hoog en de nadruk ligt op het fysieke aspect van yoga. Dit gaf mij, na een jaar lang ‘hard werken’ in de weekenden, een goede basis om yoga verder te integreren in mijn dagelijks leven en om me van daar uit verder te ontwikkelen als yogadocent.

Locatie:       Zuid-Holland, Delft 
E-mail:        Cn.bishop@yahoo.com
Joeri Roelandt

Joeri Roelandt

Joeri is reeds verschillende jaren bezig met yoga. Deze interesse was er gekomen vanuit zijn turn-en dansopleiding en de opleiding tot Body Balance (Les Mills) instructeur. Naast leraar secundair onderwijs (wetenschappen-economie) was Joeri ook actief als dansleider en choreograaf bij Incar Dansspektakel, en later als instructeur voor Body Balance (Les Mills).

Joeri volgde diverse yoga-opleidingen oa. “The Power of Yoga, level I en II” bij Elsie Matthijssens in Antwerp Yoga, Nike Academy Yoga Tour met verscheidene internationale yogadocenten, workshop mindfulnessmeditatie bij Paul van Hooydonck, …. Hij breidt zijn yogakennis steeds verder uit door in 2012 een teachertraining te hebben gevolgd bij de Amerikaanse Sarah Powers. Zij is een autoriteit op gebied van Insight Yoga, een vorm waarbij Yin Yoga, boeddhistische meditatie, Chinese geneeskunde en psychologie gecombineerd worden. Ook de Yang Yogavormen blijven Joeri intrigeren, waardoor hij de docentenopleiding Ashtanga Yoga (RYT 200) heeft gevolgd in 2013 in Rotterdam aan de Ashtanga Yoga Academy. Gezien zijn honger naar nieuwe yoga-inzichten zal hij regelmatig opduiken op allerhande workshops en teachertrainingen, te starten met de teacher training bij Manju Jois!!

Momenteel geeft Joeri als freelancer lessen Ashtanga Vinyasa Yoga en Yin Yoga. Zijn vaste stek is Topvorm waar Bornem Yoga gehuisvest is (www.topvorm.be). In andere yogastudio’s duikt hij regelmatig op als vervangend docent.

De Ashtanga Yoga-opleiding van de AYA is zeer kwaliteitsvol en biedt een sterke basis voor een toekomstig yogadocent. Elke asana wordt uitvoerig besproken en gedemonstreerd met telkens voldoende oefenmomenten om de aangeleerde vaardigheden grondig in te oefenen. De uitgebreide anatomische kennis met focus op blessures is een sterk pluspunt. Je leert hiermee niet alleen de practice van je deelnemers te doorgronden, maar ook je eigen practice krijgt meer diepgang. Met een goede planning is de opleiding ook goed te combineren met gezin en werk.

Locatie:         Bornem - België 
Lessen:         Ashtanga, Vinyasa en Yin Yoga lessen
Tamara Filius-Paree

Tamara Filius-Paree

Van beroep ben ik operatieassistent en ik heb altijd al een fascinatie gehad voor het menselijk lichaam. De anatomie en fysiologie vind ik erg interessant, maar ook de psychologie. In mijn beroep zijn rug- en nekklachten niet vreemd en ik merk dat er een grote belangstelling is naar yoga onder mijn collega’s. Zelf ben Ik in januari 2012 begonnen met de ashtanga yoga. Na 5 jaar lesgegeven te hebben in de bodybalance (combinatie tai-chi, pilates en yoga), wilde ik me meer gaan verdiepen in de yoga. Ik ben in september 2012 begonnen aan de AYA opleiding en in april 2013 gediplomeerd.

Tijdens mijn opleiding heb ik invallessen mogen doen voor yogapassie. Ik wil als freelancer ashtanga yoga led class en mysore lessen geven. Tevens heb ik voor sportscholen een yogakracht les en een yogazacht les bedacht, die beide afgeleid zijn van de ashtanga yoga. Het lijkt me leuk om een les te starten voor mijn collega’s in het ziekenhuis en iedereen die maar belangstelling heeft. Tevens lijkt het me prachtig om in samenwerking met een fysiotherapeut, mensen een op maat gemaakte serie te kunnen geven die de klachten kunnen verlichten of verhelpen. Maar dit plan moet ik nog uitwerken.
Mijn website is www.yoga8.nl waarin ik uitleg wie ik ben en welke lessen ik aanbied.

Ik heb met veel plezier de AYA gevolgd en vind het een kwalitatief goede opleiding, waarin veel aandacht wordt besteed aan verantwoord yogales geven. Er is een goede anatomische onderbouwing, wat essentieel is vind ik. Dank je wel Annemieke voor je fijne lessen. Ook kijk ik erg uit naar de teachertraining van Manju Jois en heb ik zin om bij vele yoga docenten lessen en workshops te blijven volgen.

Locatie:         Zeeland: Vlissingen, Middelburg 
Website:        www.yoga8.nl
Lessen:         Ashtanga Yoga lessen, yogakracht en yogazacht
Peti Staals

Peti Staals

Ik ben 41 jaar en heb vroeger veel geturnd en ben altijd gek gebleven op akrobatische dingen. In 2005 begonnen met omscholing tot allround masseur en in 2008 in Thailand in aanraking gekomen met yoga en Thai yoga massage. Daar een teacher degree in gehaald en de yoga mee naar Nederland genomen, mensen gezocht en begonnen met lesgeven. Dat vroeg om meer…

Nu geef ik 2 uur per week les op 2 verschillende lokaties. 1 uur mix yoga en 1,25 uur ashtanga basics en ik wil heel erg graag meer uren!

Na 2 keer Thailand, internet trainingen volgen en boeken lezen vond ik dat het echt tijd was voor een echte opleiding en iemand wees mij op AYA. Daar maakte ik pas echt kennis met ashtanga yoga en vond wat ik zocht. Ik voel mij een stuk zekerder in mijn lesgeven, durf van mijn mat te komen en mensen te adjusten. LOVE IT!

Locatie:         Gelderland: Beuningen 
Website:        www.massagemobiel.nl
Lessen:         Ontspannings-,sport- en stoelmassage, Thai yoga massage, yoga docente 
		      Cursussen en workshops
Hans de Vries

Hans de Vries

Ik kom oorspronkelijk uit het middelbaar en hoger onderwijs. Na het behalen van mijn eerstegraads lesbevoegdheid voor de Spaanse taal heb ik jarenlang les gegeven bij onderwijsinstellingen in de Randstad. Mijn werk heb ik altijd gecombineerd met een actieve sportbeoefening: via zwemmen, waterpolo, judo, taekwondo, volleybal, hardlopen, fitness, streetdance en CXWORX ben ik uiteindelijk enthousiast geraakt voor Yoga. Ik doe nog steeds met veel plezier aan hardlopen, wat erg goed combineert met Yoga.

Na een aantal jaren Yogalessen te hebben gevolgd, kwam ik in aanraking met Ashtanga Yoga. Ik werd meteen gegrepen door de dynamische en toch rustgevende flow van houdingen en bewegingen. Het beoefenen van deze sportieve vorm van Yoga werd al snel een onderdeel van mijn dagelijks leven. Tegelijkertijd groeide de behoefte om mijn leservaring in te zetten om ook andere mensen enthousiast te maken voor Ashtanga Yoga.

Ik geef Ashtanga Yoga in verschillende sportscholen en wellnesscentra in de regio Rotterdam en in studio YogaZone in Rotterdam-Vreewijk, waar ik ook lessen Power Yoga en workshops geef. Verder richt ik mij op Bedrijfsyoga en Personal Yoga Coaching.

Mijn keuze voor de AYA-opleiding was snel gemaakt. Ik vond het studieprogramma aantrekkelijk, de duur van de opleiding te overzien en na een proefles bij Annemieke in Middelburg en een persoonlijk gesprek was het mij duidelijk dat zij mij met de opleiding veel te bieden had. Ik heb er geen moment spijt van gehad, want ik sta nu vol vertrouwen voor een groep, in de wetenschap dat ik alles in huis heb om mensen op een veilige en prettige manier te begeleiden in hun yogabeoefening.

Locatie:         Zuid-Holland: Rotterdam 
E-mail:          ashtanga@xs4all.nl
Lessen:         Ashtanga Yoga en Power Yoga, workshops, bedrijfsyoga
		      Personal Yoga Coaching, Yogafotografie
Mariëlle Poot

Mariëlle Poot

Mijn naam is Mariëlle Poot. In 2011 kwam ik op een punt in mijn leven, waarop ik besloot mezelf op mijn doen en laten te bezinnen. Ik ben dan ook een jaar gaan reizen. Tijdens mijn reis heb ik kennis mogen maken met yoga en Mindfulness. In India heb ik de Hatha yoga docentenopleiding afgerond en in Nederland heb ik de docentenopleiding gevolgd en afgerond aan de Ashtanga Yoga Academy (AYA). Daarnaast verdiep ik me in Mindfulness. Uit dit alles leer ik dat de invloed van onze ademhaling op ons dagelijks functioneren van primair belang is. Hetgeen me inspireert om er mee te gaan werken.

Ik werk als zelfstandig Yogadocente binnen een gezondheidscentrum. Ik bied een YOGA CHALLENGE cursus aan die gericht is op de beginner en bouw met de vervolgcursussen YOGA ADVANCED en YOGA PRO door naar een hoger niveau. Mindfulness speelt hierin een belangrijke rol. Ook wordt er samengewerkt met de fysiotherapeut om lichamelijke klachten te verhelpen middels yoga.

De AYA opleiding heeft een mooie steen bijgedragen aan mijn anatomische kennis, eigen practice en het doceren van yoga.

Locatie:         Zuid-Holland: De Lier 
Website:       www.up-toyou.nl
Lessen:         Ashtanga yoga, beginnerscursussen
Mobiel: 	      06-52 89 43 03

Helena Peirtsegaele

Helena is een gastdocente uit België en een van de weinige die persoonlijk gecertificeerd is door Manju Jois. Zij geeft al vele jaren les aan de AYA en bezit bijzondere kwaliteiten.  Annemieke noemt haar niet voor niets  “het zonnestraaltje”.

Van beroep is ze leerkracht moraal, daarnaast gaf ze 10 jaar hedendaagse dans in verschillende amateurdansscholen en trad tot kort op met haar eigen dansgroep. Tijdens haar danscarrière maakte ze reeds meerdere keren kennis met yoga in de vorm van een opwarming, bepaalde technieken ontleend aan yoga en workshops. Reeds de eerste les Ashtanga yoga bij Carsten Weise gaf haar zin in een nieuw levensdoel, yoga verspreiden met extra aandacht voor lichaamsbewustzijn.

Helena Peirtsgaele

Na een weekend workshop met David Swenson was ze helemaal overtuigd en ging op zoek naar een teacher training. Zo kwam ze terecht bij Annemieke in Rotterdam. Ze volgt nog steeds regelmatig workshops om zichzelf bij te scholen. Enkele van de mensen waarbij ze workshops volgde zijn David Swenson, Doug Swenson, Michael Hamilton, Manju Jois, … Ze volgde ook Sivananda yoga of ook wel Raja yoga genoemd en Vinyasa yoga bij verschillende mensen.

Het was Nele Van Poucke dat haar de kans gaf om mee aan te sluiten bij een team van yogadocenten, verenigd onder Yogaflow in Sint-Katelijne-Waver. Een half jaar later besloot Nele een eigen yogastudio te openen in Mechelen en vroeg Helena om de lessen Ashtanga yoga op zich te nemen. Meer info over de yogastudio in Mechelen kan je vinden op de website van yogaflow. In de toekomst zal de studio ook workshops aanbieden over allerlei yoga-gerelateerde onderwerpen en uitbreidingen van de yoga practice.

Helena was heel blij dat ze een degelijke opleiding vond die gecertificeerd is door een yoga autoriteit, Manju Jois, én bereikbaar is met het openbaar vervoer vanuit Mechelen. Annemieke legt terecht een grote nadruk op de anatomische en fysiologische kennis van het lichaam, naast een degelijke opbouw in de pedagogie van het lesgeven. Als mensen op zoek gaan naar een Ashtanga yoga opleiding, verwijst ze hen altijd door naar Annemieke.

Locatie:     Mechelen - België
Website:   www.dissonantnet.be
Lessen:     Ashtanga Yoga lessen

Diana de Bad

Ik heb de AYA opleiding gedaan bij Annemieke. Ik heb na de opleiding 4 maanden les gegeven. De opleiding vond ik heel erg leuk en heel leerzaam. Het is echt een verrijking voor je eigen yoga beoefening en het geeft je een goed inzicht in het lesgeven met hele praktische tools om na het behalen van je diploma vol zelfvertrouwen les te gaan geven.

 

Miranda Beenackers

Miranda Beenackers

Vanaf September 2010 geeft zij les op verschillende lokaties. De lessen zijn uitdagend en dynamisch en de nadruk ligt op techniek en het juist uitvoeren van de houdingen. Voor iedereen is er de ruimte om het eigen lichaam te ontdekken en te ervaren hoe de geest hierop reageert.

De AYA opleiding heb ik als zeer vakkundig ervaren. Annemiek brengt de houdingen en filosofie met gedegen kennis over, geeft je zelfvertrouwen en zorgt voor vorderingen in je eigen practice.

Locatie:          Breda, Dussen - Brabant   
Mobiel:           06-51925498    
Website:        www.mi-yoga.nl
Lessen:          - Ashtanga Yoga lessen
                       - Practical Yoga Lessen (volgens de principes van het Pralaya Yoga  
                         Systeem)
                       - Detoxcoach en Voedingsadvies
Certificaties:   - RYT 200
                       - bezig met RYT 500
Opleidingen:   - 2000-2009 Yogales van Paul Schuur, gespecialiseerd in Okido en 
                         Iyengar-yoga
                       - 2010 Opleiding tot Ashtanga yoga-docent bij AYA Ashtanga Yoga Academy
                       - 2010 en 2011 Teacher Training 25H/30H van Manju Pattabhi Jois
                       - opleiding gestart met Robert Boustany

Juliette van Neer

Juliette van Neer

Sinds 2008 beoefen ik yoga. Inmiddels heb ik diverse stijlen van yoga beoefend en ontdekt dat mijn hart ligt bij de meer dynamische vormen van yoga zoals Ashtanga Yoga en Vinyasa Yoga.
In 2011 heb ik de opleiding tot allround Hatha yoga docent gevolgd.
Begin 2012 heb ik de 200 hours Ashtanga opleiding AYA bij Annemieke van de Zouwen afgerond.
Eind 2012 heb ik de 200 hours Vinyasa teacher training gevolgd in het Samahita Retreat, Centered Yoga, Koh Samui te Thailand.

Daarnaast volg ik regelmatig workshops zodat ik mezelf blijf ontwikkelen en verdiepen in yoga. Sinds eind 2011 geef ik les in de regio Noord Brabant. Met name Ashtanga yoga, power yoga en sinds 2013 ook Vinyasa yoga. Mijn wens is om in de toekomst een eigen of gedeelde studio te mogen openen.

De AYA opleiding bij Annemieke van de Zouwen heb ik als zeer leerzaam ervaren. Naast veel praktijk (dus oefenen van de asana’s en lesgeven aan elkaar) ook gedegen uitleg over anatomie en omgaan met blessures. De docente is heel stimulerend en weet een fijne sfeer te creëren. Ze laat je vrij in het zoeken naar jouw eigen invulling van de Ashtanga Yoga binnen de geldende traditie. De (optionele) 4 daagse workshop met Manju Jois was een mooie aanvulling bij de opleiding. Het examen was best pittig maar goed te doen. Ik ben heel blij dat ik gekozen heb voor deze opleiding het heeft me veel gebracht.

Locatie:      Tilburg/Den Bosch/Breda
E-mail:	   jmatvanneer@gmail.com
Alexandra Post

Alexandra Post

Alexandra Post is werkzaam bij Fitzz te Kortgene. Dit is een para-medisch centrum waar ze les geeft in fitness, yoga en Pilates. Daarnaast heeft ze haar eigen yoga studio Yoga Prakriti in Zierikzee. Hier geeft ze les in Pilates, Integrale yoga en Ashtanga yoga

De AYA opleiding heb ik met veel plezier doorlopen. Annemiek geeft duidelijk les en ze leert je heel goed les geven in Ashtanga yoga en vooral om goed te corrigeren. Ik kan iedereen die een docenten opleiding wilt volgen in Ashtanga yoga, aanraden om dit bij AYA te doen.

Locatie:		Zierikzee, Kortgene, Domburg - Zeeland
Website:		www.yogaprakriti.nl
Lessen:		Ashtanga Yoga, Pilates, Integrale Yoga, Workshops etc
Opleidingen:   - Aerobic A 2002
			- Pilates 2005
			- sport en bewegingsleider / Fitness instructor Cios 2007
			- Integrale yoga beginners 2010
			- gevorderden 2011 & hoger dan yoga 2012
			- AYA Ashtanga yoga 2011
			- Pranayama bijscholing 2012
			- Daarnaast vele workshops en bijscholingen 
Lea van der Wagt - Langendoen

Lea van der Wagt- Langendoen

Ik geef ruim een jaar met heel veel plezier les, ik heb de Ashtanga opleiding gevolgd bij Annemieke vd Zouwen en heb ook meerdere teacher trainingen van Manju Jois mogen meemaken.

Ik geef les bij een Health center: Pure Health in Oostvoorne en bij Dansschool: Norbert van Wijk in Spijkenisse.

De opleiding heb ik als zeer positief ervaren, Annemieke is een inspirerende docent. Het lesmateriaal is prima verzorgd.

Locatie:	Oostvoorne, Spijkenisse -Zuid-Holland
Mobiel:	06-20726636     
Jean-Paul Huybens

Jean-Paul Huybens

6 jaar beoefenaar van Ashtanga, lessen gevolgd bij Michael Hamilton, Prem Carlosi, Robert Boustani,Tias Little en teacher training bij AYA.

Mantra:
De leraar kan je het pad wijzen, erover wandelen moet je zelf doen...

Lesgever bij aerofit centrum in Mechelen

De AYA teacher training heeft mijn anatomisch inzicht in de asana’s enorm vergroot. Ik heb het gevoel dat ik nu meer weet waar ik mee bezig ben, dankzij de diepgang die de opleiding me gaf.

Locatie:	Mechelen - België
Lessen:	Yogalessen
Website:	www.aerofit.be
E-mail:	Jean-paul.huybens@skynet.be
Katja Joosten

Katja Joosten

Katja Joosten is bijna 15 jaar geleden begonnen met het volgen van Ashtanga yoga lessen. Inmiddels is ze gecertificeerd yogadocente in deze vorm van yoga. Yoga heeft haar ondersteund toen ze door een evenwichtsprobleem gehandicapt werd. Ze begeleidt graag mensen die ook een lichaam met beperkingen hebben. Ze past haar lesgeven aan, aan het niveau van de studenten en de mogelijkheden van het lichaam.

De les wordt gegeven in Velp gld. Katja geeft daar op bescheiden schaal les in het lokale buurtcentrum de Paperclip. De lessen zijn no-nonsense, pittig en uitermate geschikt voor sportieve mensen die eens een andere vorm van bewegen willen uitproberen. Bij toenemende belangstelling worden de lessen en locaties uitgebreid.

Katja is een beginnend docent met veel yoga ervaring. Door haar eigen revalidatieproces weet ze heel goed wat er wel en niet kan met het menselijk lichaam. Daarnaast heeft ze een solide basis in lesgeven en anatomie door het volgen van de docentenopleiding van de Ashtanga Yoga Academy van Annemieke van der Zouwen

Locatie:	Velp, Zevenaar - Gelderland
Lessen:	Pittige yoga met een sportieve inslag; ashtanga yoga lessen
Website:	www.yogasport.nl
Mobiel:	06-53520651    
Heleen Weeland

Heleen Weeland

Samen met mijn man en dochter heb ik een jaar in Thailand gewoond. In Shala Ganesha op het mooie eiland Phuket heb ik Ashtanga Yoga leren kennen. Heerlijk ’s morgens vroeg, 2 tot 3 lessen per week.

Na ons jaar in Thailand had ik niet gedacht de lessen in Nederland te kunnen voortzetten. Maar gelukkig was daar Annemieke van Yogapassie in Middelburg, een half uurtje van mijn woonplaats. Na een aantal lessen bij haar gevolgd te hebben heb ik besloten om via haar ook de AYA docentenopleiding te volgen. Dit was een superbeslissing. Ook heb ik natuurlijk de teachertraining van Manju Jois gevolgd. En in december 2011 ben ik 2 weken voor een yogacursus in Purple Valley (Goa, India) geweest. Ook dat kan ik iedereen aanraden.

Annemieke heeft mij, na het afronden van de opleiding, gevraagd om voor haar lessen te verzorgen in Goes. Inmiddels geef ik daar al weer meer dan 2 jaar met heel veel plezier les. In mijn eigen kleine ruimte heb ik ook regelmatig een stel enthousiaste leerlingen. En in de zomer zie ik samen met andere yoga-enthousiastelingen regelmatig de zon opkomen op het strand.

De AYA docentenopleiding die Annemieke zelf gaf, was in een woord, geweldig! Met een leuke groep hebben we heel wat anatomische kennis opgedaan. Veel adjustments en differentiaties aangeleerd op een leuke, intensieve en toch ontspannen manier.

Sonja Eckhardt

Sonja Eckhardt

Als docent werk ik al bijna 20 jaar. Eerst als docent in een zwembad (zowel zwemlessen als aerobic/aquajoggen enz. Daarna aanvullende opleidingen gedaan als fitness instructeur/medisch instructeur en personal trainer.

Twee jaar geleden de yoga opleiding bij Annemieke gevolgd. Daarna 1 á 2 keer per week een yogales gegeven bij Club Vief in Vlissingen. Afgelopen jaar mijn eigen kleine yogastudio opgezet. Hier geef ik 2 lessen per week voor een heel klein groepje mensen (maximaal 6 personen). Verder geef ik workshops yoga en ontspanningsmassage en heb ik een praktijk voor colonhydrotherapie. Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangemeld bij de BATC. De opleiding bij Annemieke heb ik als heel plezierig ervaren en is voor mij ook heel leerzaam geweest.

Locatie:	Vlissingen - Zeeland
Lessen:	Ashtanga Yoga lessen, Workshops
Website:	www.sopuur.nl 
Mobiel:	06-12684771                                                         
Martin Verstelle

Martin Verstelle

Na het volgen van een aantal Teacher Trainingen (David Swenson, Robert Boustany en Manu Jois) en een stage bij Annemieke van Yogapassie ben ik begonnen met lesgeven in 2009.

Sinds 2009 geef ik als freelance docent les in opdracht van diverse yogastudio’s en sportscholen. In het najaar van 2012 heb ik mijn eigen YogaSchool geopend in Middelburg. Bij YogaSchool Zeeland Gezond kan je terecht voor traditionele Ashtanga Yogalessen, zowel geleide lessen als Mysore stijl les.

De Ashtanga Yoga Academy is een waardevolle basis voor ieder die Ashtanga Yoga wil doceren. Annemieke levert kwaliteit en borgt dit met een theorie en praktijk examen om de opleiding af te ronden.

Locatie:	   Middelburg en Vlissingen - Zeeland
Lessen:	   Ashtanga Yoga lessen (led class en Mysore), Seniorenyoga, Workshops, 
                   Yogafilosofie enz. 
Website:	   www.yogaschoolzeelandgezond.nl 
Mobiel:	   06-29070431
Certificaat: RYT 200                                                       
Daniela Paap

Daniela Paap

Ik ben in 1999 begonnen met een Hatha yoga opleiding. Naast al mijn sporten kwam yoga in mijn leven. Ik heb toen een tijd les gegeven, daarna yoga geïntegreerd in mijn eigen leven. In 2011/2012 heb ik de Ashtanga yogaopleiding bij AYA yoga gevolgd. Ik ben vorig jaar weer begonnen met les geven op een sportschool en heb dit uitgebreid naar mijn eigen yogastudio. De opleiding was een waardevolle toevoeging voor mijn eigen lesgeven en vooruitgang. En ik geef nog steeds met plezier yogales!

Ik heb een eigen yogastudio sinds een jaar. Ik geef op 2 locaties les, bij fysiotherapie, dus bij eventuele klachten kan ik de mensen meteen doorverwijzen. Dit is een hele prettige samenwerking en wisselwerking! Mijn website: www.yoga4joy.nl

Een kleine stukje over je ervaring, mening over de AYA opleiding.
Ik vond de AYA opleiding zeer leerzaam, zeker wat anatomie betreft heb ik veel geleerd. Het gaf mij weer extra verdieping in mijn lesgeven en in mijn eigen practice.
Kortom deze opleiding is een aanrader, zeker ook de teacher training met Manju Jois.

Locatie:	IJmuiden/Velsen-Zuid - Noord-Holland
Lessen:	Ashtanga Yoga lessen, beginners en gevorderden, Hatha yogalessen
Website:	www.yoga4joy.nl 
Mobiel:	06-14775430                                                         

1 2 Volgende