AYA ASHTANGA YOGA ACADEMY

Door de toenemende populariteit van Ashtanga Yoga over de hele wereld neemt de behoefte aan goed opgeleide docenten toe.

AYA Ashtanga Yoga Academy is opgezet met het doel mensen op te leiden zodat de Ashtanga Yoga op een professionele en verantwoorde wijze kan worden overgebracht.

Met de juiste anatomische en fysiologische kennis is Ashtanga Yoga een veilige, volwaardige bewegingsvorm, toegankelijk voor iedereen. Ashtanga Yoga is tevens de basis voor veel andere yogavarianten zoals Power Yoga, Yoga Dans, Yoga Flow en Vinyasa Yoga.

De opleiding

Het menselijk lichaam is mooi en waardevol. Om daar mee te werken is de juiste kennis over het lichaam vereist. Elk lichaam is uniek en heeft een eigen intelligentie. Dat vraagt om een persoonlijke benadering. Dit betekent dat per leerling verschillende correcties en aanwijzingen vereist zijn. Ook de wijze van motiveren kan per persoon variŽren.

De opleiding is dusdanig opgezet dat je als docent voldoende kennis en ervaring opdoet om de juiste correcties te kunnen toepassen. Studenten die de opleiding hebben afgerond kunnen veilige en effectieve lessen verzorgen en hebben diepgaand inzicht in elementaire yoga onderwerpen. Er wordt een solide basis gevormd. Dit geeft zelfvertrouwen, waardoor de student zich verder kan richten op het leren doceren vanuit rust en gevoel.

De opleiding omvat een theorie- en praktijkgedeelte waarin steeds een breed spectrum van onderwerpen aan de orde komt. Naast natuurlijk de Pranayama, Ujjayi Breathing, Vinyasas, Asanas, Bandhas en Drishti, zoals Manju Jois en andere docenten deze doceren, wordt ook veel aandacht besteed aan anatomie en fysiologie (voor de gedetailleerde inhoud van de opleiding, zie De lessen

Deze opleiding biedt bovendien de unieke ervaring les te krijgen van Manju Jois. Manju Jois is de enige zoon van Sri K. Pattabhi Jois, grondlegger en ívaderí van de hedendaagse Ashtanga yoga. Manju geeft al ruim 40 jaar les over de hele wereld. Geheel volgens traditie zal hij ons de Ashtanga yoga doceren: Lead class, Sanskriet benamingen, meditatieve chants, Pranayama, Ujjayi Breathing, Vinyasas, Asanas, Bandhas en Drishti.

Als je geslaagd bent en de aanvullende teacher training gevolgd hebt, kan je jezelf inschrijven bij de Yoga Alliance en word je internationaal gecertificeerd E-RYT 200 yogadocent.